TERIMA KASIH :DD

26 February 2013

syukur :))

zaman sekarang ni semua remaja na hidup senang je kan termasuklah aku...kalo boleh nak turun ke dapur pun na pakai eskalator...punya lah malas na berjalan tuhh...tapi disebabkan ta mampu na buat sume tuh kat rumah pergi je lah shopping complex naik turun naik turun eskalator tuh...kononnye na hilang kan giann...yedakk?? sape penah buat?? aku?? ofkos lahh aku penah buat kalo da bosan sangat tathu na p mana lagi...

sebenarnya bukan ini aku nak ceritakan tapi tentang lesen kelas D...ianya bermula pada bulan 12 hari tuhh aku setat daftar bagai...dengar ceramah for 3 jam kot...ta ingat pulakk ..hehe... kuat makan kerengga memang mcm ni jadinye... *ok tipu

habis sesi ceramah kami akan diuji ujian komputer tentang jalanraya dan undang undang...mase daftar kami disediakan buku..terpaksa lah baca 1 buku tuhh untuk na lulus kan...macam na g amek espiem je kan...tapi hakikatnye aku ta baca pun buku tuhh...esok na exam baru hari ni aku setat menyelak buku tuhh sehelai demi sehelai tu sebab mak aku da bising bagai....



zaman moden
  
zaman dulu kala
pagi pagi aku da siap semangat na amik test ni....elok sampai je kat situ ya rabbi bukan main ramai orang dalam tuhh...sume pakat na amek test tu agaknye...no giliran aku bukan maen melangkau jauh gile...kebas bontot duduk lame punye pasal...maka tibalah giliran aku..dia panggil name aku yang sedap gitu..bayangkan kena tangkap gambar passport depan depan orang ramai..tak ke malu gitu..memang muke aku stok minta penampor je lahh time tangkap tuhh..

habis je urusan tuhh terus masuk ke bilik ujian... wow,, cuak lagi sekali bila tengok soalan soalan nye...time tuh baru menyesal kenapalah aku ta baca buku dari awal...tapi da terlambat pateng oii redahh je lahh fikir yang mane logik je jwapan dia... habis jawab terus kua result kat pc tuh aku dapat 42/50...time tuh syukur alhamdulilah lulus walaupun ta skor tinggi janji lulus sudah lahh...

sekarang ni lagi satu masalah kena tunggu giliran dia panggil untuk amek slip keputusan *cewahh macam amek slip pmr je... bila dia panggil aku...aku dengan bangga nye berjalan dan amek slip tuhh...tengok tengok bukan aku dapat 42 tapi 48/50... time tuhh rase na lompat tinggi tinggi setinggi menara KLCC je.. dan hati aku berkata kata "pandai jugak aku ni..ta bace buku pun boley jawab dengan cemerlang"... nmpk ta betapa riaknye diriku ini..alangkah keputusan cemerlang sebigini rupa sama seperti keputusan SPM nnti... :))

lulus ujian dapat lahh lesen "L" ni


hampir 2 bulan jugakk lahh buat praktikal memandu ni... pak cik uthman yang ajar aku dengan menaiki biba comeyy ni...mujur lahh dia baikk,,ta garang punn... lembut je cakap...


nilah tempat pembelajaran selama 2 bulan ni


finally,,tiba lah hari yang mendebor deborkan ni iaitu jpj test.....bayangkan esok nak test harini aku da ketar habis badan badan ni...sampai je keesokan hari nye pagi pagi sebelum subuh aku dah terjaga sendiri kalau ta jenuh alarm bebunyi baru aku nak bangun ... lepas siap siap ayah tolong hantarkan ke sana...perut yang comel ni ta payah cakap lahh asyik meragam je...*aku kalau takot mesti effect kat perut*
sampai kat sane beratur dan aku dapat no 10 dalam sesi pertama...ya allah kenapa cepat sangat....

sesi 1 kena buat bukit,parking dan 3 penjuru...lagi sekali perut aku merengek...duduk punya duduk punya duduk maka sampai lah giliran aku untuk di uji....alhamdulilah semuanya ok...LULUS dengan jayanya walaupun kerete tuh dia punya stereng yang amat ketat gila dengan kaki menggeletar ta tentu pasal...

now,,test untuk jalan raya pulakk...aku dapat jalan paling susah iaitu jalan C...jalan tuh kite kena jadi gamble gile sebab trafic light memang ta ade kena lintas jalan pandai pandai hidup lahh...kasi redah je...lulus ta lulus belakang kire janji aku cuba yedakk??

tengah tunggu giliran ,,aku nampak sorang jpj ni ya allah muke dia bukan main garang,,bengis..bukan main lahh berdoa supaya ta dapat dia last2 dapat dia jugakk !! hmm,,masuk masuk kereta aku buat ape yang patot..ape yang di ajar oleh pakcik uthman tuhh...

tetbe jpj bersuara

"adik name ape??"

"fathin najihah"smbil senyum ..kononnye bodek lahh tuhh ..hahaha

"ohh,,umur berapa ni??"

"18"

lagi sekali membuatkan aku na ketuk je kepala mamat ni...kat tangan dia ade maklumat aku sume nye ..lagi na tanye ke?? ta reti bace ke??tapi disebabkan na lulus terpaksa lah aku menjawab setiap soalan yang ta berapa na logik tuhh...bodek lhaa katakan :))

elok sampai pertengahn jalan tetibe mamat ni boley plakk dy buat macam orang ade bau sesuatu...dalam hati aku cakap "apehal lhaa mamat ni"

tetibe dia bersuara lagi

"hmm,,wangi nye"

"hah??wangi??" *blurr sebentar = ="

"pakai minyak wangi berapa botol??"

"mane ade berbotol botol" *perli aku nampak mamat ni

"habis ta?? 1 botol perfume tuh??"

"mane ade" sambil senyum *mamat ni aku tendang sampai keluar tingkap jugak kang..naseb kau jpj...

sepanjang perjalanan senyap je...naseblah ta ade soalan bodoh lagi diutarakan...tapi mamat ni baik lah jugakk....dia tolong informkan untuk aku ade kereta ke ta ade ke...jangan lupe bagi signal ke kanan...wahh,,baiknye dia...setengah jpj saje na kena kan kite...setelah beberapa minit bawak dia jenjalan *cewahh jenjalan gitu... kami pun sampai kat pintu pagar aku ngintai markah aku lulus ke ta??alhamdulilah lulus punn...kalo ta lulus baru je na goda dia...kenyit kenyit mate....kahkahkah *pizi mesti marah bila bace ni*


terime kasih kerana melembutkan hati hati jpj ni...




finally :))


alhamdulilah,,ta payah pening kepala fikir pasal benda ni da...:))


20 February 2013

terubat :D

assalamualaikum :))
ehh,,sebelum aku nak membebel ni baik korang pergi cuci muka kasi segar bugar sikit..kemaskan kedudukan anda...buat warm up sikit...bukannyaa ape..aku rasa nanti dikala tengah membaca bebelan ku ini korang diserang meroyan pulak n jangan tanya aku pasaipa *sbb pizi slalu ungkapkan..aku ikot je:PP *

meh sini kite nak tanya kamu... manusia mane ta penah ade masalah?? hidup ini penuh dengan masalah masalah dan masalah *iklan cerita elak elak..korang perasan ta?? okk,, ta lawak....back to topik... aku yakin korang pasti ade masalahkan dan aku juga pasti ada orang akan membantu dan memimpin kita untuk menempuhinya kan...ngaku cepat ngaku cepat !!!

macam tu jugak aku...sebenarnya bukan na menunjuk ta ade niat pun tapi just na borak borak kosong campur satu campur dua campur tiga campur ais batu campur *k ta lawak punn...mohon jangan pelempang saya :((

ok,,dengar lah ni cerite bosan aku ini... ehem ehem,,disaat aku memerlukan seorang insan untuk memujuk aku tiba tiba jeng jeng jeng muncullah seorang insan dengan menghulur tangan dan membangkitkan aku.. terima kasihh mama...cayang mama tetat tetat...*memanje pulakk dahhh

i love you mama,,muahhh






note : kalau nampak aku senyap macam orang bisu dan orang buat lawak macam nak gila orang gelak akan lawaknya tapi aku tetap akan buat muke mcam ni itu tandanya aku bad mood ok
||
||
||
||
||
||
||

mohon jangan gelak


bila aku bermuka muka macam tu pasti orang tidak akan berani mendekati kerana ia mengundang padah.. biasa lahh orang tengah jiwa kacaukan...kang ta pasai pasai dapat hadiah dari aku...tapi ada jugak yang berani yedak mama?? super power lah mama ni... minum ali cafe ke mama??arghh,, ta lawak punn ..okk bye

suddenly,,
tukk tukkk tukkkk ~~!!
pepagi lagi mama da ketukk bilik aku...kalo ta de mkne nye..maen calling2 je walaupun 1 rumah...

"atenn,, nnty pkol 2 kite kua ehh"

"kua g mane?? malaslah"

"jj ! na ke ta ni??"

"hah?? na na na na..." smbil sengih sampai ke telinga

"nnti siap2 lah"

habis je tutup pintu ..dushhh~~
walawehh,,mama na bawak aku jenjalan lahh..yahooo !! thanks mama :*

around pukul 2 kami bervroommm vroooomm
jalan punya jalan punya jalan punya jalan punya jalan * bpe banyak jalan daaaaa ...beli ni beli tu kikis duit mama perabih duit mama kebas duit mama lagi then baru balek rumahhh dengan kaki rase na terpunggai habihh *tathu terpunggai tu?? g cari kat google ok..act,,bagi aku cukuplah sekadar window shopping cuci mata aku yang kini hampir menjadi panda disebabkan eye bag yang teruk ok bukan aku na jadi binatang pulakk..usahh ler luruuiihhh sangat ehh....tapi kalau orang dah pelawa tuhh ape lagi yedakk?? borong je lahh...peluang hanya sekali !! hahaha

yesss,, aku tahu mama memahami sepenuhnya...terime kasih mama...loploplop love you mama....haa,,, so da tahukan cara na kembali kan mood aku yang ta berapa na betol ni ... dengan cara ape kawan kawan?? lu fikir lah sendiri....now kepada sesiapa yang ingin mengahwini saya tolong amik perhatian tentang ini !! paham ?? what??ta paham jugakk...meh sini na tonyoh budu kat mulut biar paham bahasa sikit...
 sekian terime kasihh...na rehat na bagi urat urat yang telah kembang kempis bersimpul siur ni...bye kengkawan... muahhh :* *cewahh




17 February 2013

loveless

kadang kadang
aku pernah terfikir
kenapa perlu ada nye cinta kepada manusia??
sejak di bangku sekolah lagi
aku sering di dedahkan pasal cinta
orang cakap cinta di waktu persekolahan
hanyalah cinta monyet
ye ke??
but also rightly
  
yess,,
They say love is indeed interesting
so I also want to try  
based on the experience that I have
mula-mula bercinta memang manis belaka
ta kire lah sibuk macam mane sekali pun 
pasti akan contact 
ta kire pagi 
ta kire petang
ta kire malam
kadang kadang sampai ta tido dalam 1 hari 
bila da mencecah 3 month
pagi?? huhhh = ='
kadang kadang je
petang???
jauh sekali na contact
malam?? 
selalu lah jugakk
sebab ape??
sebab boring,tathu na buat ape da
memang FATHIN NAJIHAH  ni tempat untuk menghilangkan bosan agaknya



mula mula bercinta
i janji 
i akan setia dgn you
i akan cinta you selamanya
i akan contact you selalu
i akan blabla bla..
sweetalker lhaa katekan
bila da 3 month 
i "akan" tu akan bertukar kepada i "tana"
man that I had known. do not all behave in such a way. I believe that

kadang kadang diri ni macam fooled pun ade
kite bukan maen setia,
ta pernah berubah
ta pernah bosan
ta pandang pun orang lain da
hormat dia
doakan dia
tapi
diorang?? senangsenang je
bila da jumpa yang sedap dimata tuhh
mula lah berperangai seperti !#$@#%$%

ehh men,,please be matured  !!!
fikir dulu sebelum bertindak

ni ta 
bila da clash
baru rasa 
"ehh,,menyesal nye aku buat mcm ni"
then terhegeh hegeh na continue returned relation as before


so friends who already have such intentions  
please think inexhaustible. 
 think one was more sincere love.

hati dan perasaan aku 
dan 
aku yakin perempuan diluar sana 
pasti mempunyai hati dan perasaan sama macam aku
 iaitu 
sekali dipermaenkan dia pasti ingat sampai bila bila
even laki tuh da janji untuk berubah
dan hubungan ini tidak dapat diteruskan seperti dulu lagi



assalamualaikumm :))
I hope you do not ever change my love 
please take a note :)) 

16 February 2013

LIFELESS

assalamualaikum :))
 
Setiap insan yang bernafas dimuka bumi ni
pasti ada peneman hidup
penyuluh cahaya dalam diri mereka
iaitu ibu bapa,keluarga,pasangan 
ya !!

pasangan hidup yang telah selamat diijab kabul 
aku ucapkan tahniah
moga moga kekal ke hujung hayat
dan
yang masih memohon petunjuk dan rahmat daripada ALLAH untuk kehidupan mereka

begitu juga dengan kehidupan ku
aku sering memikirkan
apa naseb ku kelak??
bagi ku 
duit bukan menjaminkan kebahagiaan
yess,,memang orang cakap
tak ada duit ta bahagia juga
tapi duit itu cukup sekadar keperluan saja
kebahagian lebih penting bagi ku kini


14 February 2013

PENANG :))

Pada cuti sekolah yang lalu,, saya dan keluarga telah pergi ke pulau pinang dengan menaiki kereta api..cemmboihhh,, macam buat karangan untuk upsr je..

kereta api tuhh you all na tahu ta?? ya rabbi,, amat lhaa lembap n menaikkan api kemarahan aku je.. ta selaju KTM yang na ke KL SENTRAL tuhh..

kalau naik kerete punn 2 jam da boley sampai yedakk?? ni ta 4 jam bru smpai...
haa??knpe ta naek kerete je?? sebab na merasa naik train ke sana pulak..syokk ke ta?? ada paham kawan kawan...

train dy ala2 cenggini lahh..tapi molek sikit lhaa dari ni..:))




mama <3







iman :))






my sista <3

train lalu tengah2 laut merah ni...air laut ni memang kaler mcm lumpur tau..menakjubkan !!


semua terpegun tengok laut merah tuhh..termasuk lhaa aku..haha





haqim,iman,,darwisy n aten :PP


aku sakai much

padang kota



dari ipoh naik train then jalan kaki naik ferri lepastu amek teksi pergi padang kota dari padang kota naek beca pusing pusing nak pergi ke ferri dari padang kota naek bas pulakk ..lastly ,bru naik train untuk pulang ke ipoh...

macam2 kenderaan aku naik dalam masa 1 hari...

selamat mencuba seperti aku...
assalamualaikumm :))