TERIMA KASIH :DD

28 December 2012

APABILA KAMI BERSAMA

wahh,sejak akhir akhir ni rajin betullah aku berblogger...kalau boley tiap tiap hari nak conteng conteng dekat badan you blog !! euuww,,gedik na mati kau fathinn..plesshhh lhaa...

actt,, kisah hidup ni da lame da.. tapi baru berkesempatan na bermanja manja dengan blogg ni...
kami pelajar dari jurusan perakaunan perniagaan telah mengadakan 1 event yang menghabiskan duit aku yang banyak ni dengan laju seperti arus deras sungai !! tapi ta semua yang pergi hanya beberapa ketul orang jee..

firstlyy,,kteorg rncang na pergi before pkul 11 n berkumpul di hostel terlebih dahulu... sbb time neyh kteorg ad gapp exam SPM yg lame... so,, aku ambil lgkah dgn bertolak dari ipoh pkol 9 pagi.. kesian ayah terpaksa cancel semua rancngan dia semata mata na hantar anak dia ke taiping yang aku amat cintai tuh...

after smpai kt sana,,tggu punya tggu punya tggu smpai semua orang cukup baru gerak ... cadang na pergi sana naik teksi tapi disebabkan hal hal yang tertentu terpaksa lah naik bas yang ala ala na roboh gitu..heyy,,roboh-roboh punn kena bayar tau rm1.50....

lihat lihat..kami terpaksa jalan untuk pergi ke taiping sentral..ta guna punya bas berhenti yang amat jauh nun disana... habis kaki kami yang comel comel belaka ni...

before berjalan singgah sana berhenti dulu di ATM... kikis duit dalam ATM tuh dulu...haii cik pina !!

tunggu lambat sangatkann... kann da jadi kanak kanak ribena <3

actt,,tathu na pergi mana kua nii... na tengok wayang ta ad cerite yang menarik..so,,kami amek kesempatan ini untuk mencuba roller skate !! bestt tauu even first2 debuk gedebek jugak lhaa jatuhnye.... lame lame tuhh pandai lhaa... lagipun budak budak kat sana traa sombong punyaa..dorg sanggup pimpin tgn utk na tolong stabilkan... okk,,na masuk RM10 utk seorang...ada akan diberi gelang kertas utk dipakai dan blablabla...#malas na cerite..lu pk lha sendiri :))

lihat lihat !! saya pandai berdiri dengan stabil okk..mohon jgn jeles yee

with zawani !! dia beraummm aumm hari ini

kami yang pandai berroller ok ..tunjuk muka bangga cepat kawan kawan

Setelah beberapa jam kami bergedebuk gedebek di situu,,kamii ambil keputusan utk chauu... ohmaigod ohmaigod,, kaki lebam sana kaki lebam sini sakit satu badan lepas maen benda nii... tp fun gile lhaa... korang wajib mencuba ok tapi ia akan menyengal,,menyegat badan badan korang ... soo,, ambil langkah dari awal :))



away to makan tapi berhenti sebentar bersama camera woman

lihat muka kami yang comel comel ni selepas isi tenaga semula selepas tenaga tenaga tecicir dalam litar roller
ehh,,lihat belakang kami ada tempat permainan lhaa...sukenye sukenye...


haa,,kan aku da naik benda2 macam ni...jangan jelly kawan kawan..korg ad??hahaha

ok ok,,sudah2 lhaa merepek tuh...back to srius..ehemm2,,,lepass makan kteorg pusing pusing 1 taiping sentral n tesco dan tathu na pergi mana daa... bosan gilaa lhaa...
jadi dorg cadang utk pergi ke taman tasik ...yippieeee !! kite suke pergi sana...

kami pergi ke sana dengan menaiki teksi ok dengan kadar bayaran rm10... ok lhaa tuhh,,berbaloi lhaa jugakk daripada jalan kaki yang boleh tercabutt kaki nii....#merepek ape tah


lepas sampai kt lake tuhh,,kami terus pergi ke itik berkayuh berenang okk...kat sini pulakk korg boley naik swan boat,,ferry,,boat... tapi kami memilihh ayam putih di tasekk... na naik benda ni hanya RM12 seekor...wahh,,mcm beli ayam na msak kari jee...


sedang tgkp gmbr orang tpi orang snap kami balekk..kire ok lha tuhh..hahaha/..
jngan tanya pasal pa kami ta pakai kasuttt >,<


yess,,kami tahu kami comell... 

zawani n izzati

syafina n adilah
garang ta muke saya...haha

bye da balek ke jeti daa... kaki da lenguh


okk,,lepas daa mengayuh..kaki pun da kurus..tenaga pun tercicir dalam tasek..kami pun pulang ke jeti#cewahh,,jeti gitu...haha.. 
after that,,kami na pusing pusing 1 taman tasik yang indah ni pulakkk...

 
 yess,,kami memang suka bergambar 



yeayyy !! smpai jugak akhirnya disini..
cntikkan background dy... loike3
tp cntik lagi model tuhh..hahaha #mohon menyampah
 
 
 
da habis pusing area itik kayuh tuhh kami amek keputusan utk pergi ke belah zoo tapi ta masuk punn ok...ada bntang je punn,,,haha..oleh gitu kami kesana dengan menaiki kaki sendiri lhaa... ingatkan dekat ruparupanya jauhh gilaaa...so,,byk lha perhentian kami utk melegakan kesengalan kaki ini...



okk,,aku tahu aku slimm... mohon jgn jeles



sementara menunggu adilah yang ad problem kat tgh jalan tuhh
aku pelajari cara buat muka gengster dari fina
ini lhaa hasilnyaa...gengster ta muke aku kawan kawan






husna boncet !! kau comel <3 patot lah abg fairus sayang sgt

suke kawan dengan dorg sebab dorg jenis gilaa dan hati kering
lebiuu :* #da mcm lesbo je aku neyhh..aishkkk


yeayyy !! akhirnye smpai jugakk walaupun kaki rse na tercabut terpenggal da ni....


liza <3 dia lhaa yang slalu bawak aku kemana saja sebab boyfie dy ada lesen kreta..so,,senang na kemana saja....hahaha..thanks liza n memein...




peace !! disini amat aman..haha
 
 


bila kami bersama pasti jadi kanak kanak ribena
lihat naik gelongsor batu tanpa rasa segan silu sudah
kami kan hati kering ..hahahaha
 
 
 



sampai disini saja celoteh saya
bye bye kawan kawan

semoga korang dapat sampai tempat ni...utk hilang kan stress tuh wajib datang ...
assalamualaikum !!!

1 comment: